La  D.O.Q PRIORAT, nou patrocinador de l’Associació Catalana de Sommeliers

By | Sommeliers

La  DOQ PRIORAT,   referma el seu  compromís  amb l’Associació Catalana de Sommeliers i els seus socis i sòcies.

Ambdues entitats has signat un conveni de col·laboració i patrocini per tres anys amb l’objectiu de treballar plegats  per visibilitzat, els vins, la terra i el paisatge d’aquesta estimada D.O.q.

El  Priorat està lligat al concepte vi des de fa segles. La suma d’un sòl, un clima, una orografia i el treball d’homes i dones que l’han elaborat seguint les tècniques d’una tradició mil·lenària amb l’ajut, avui, d’una tecnologia adaptada als requeriments de la qualitat, han donat un producte autèntic, exclusiu: el vi del Priorat.

Gràcies a la generació d’agricultors que actualment tenen entre 70 i 80 anys d’edat, que s’han mantingut en el terreny i han seguit amb la seva tradició agrícola, s’ha conservat la cultura vitivinícola al Priorat.

Més recentment, es va poder intervenir en un paisatge preservat, complex, ric i d’un formidable potencial. Va ser doncs a la fi dels anys 80 on es va iniciar l’obertura d’un nou cicle de prosperitat, que conjugava la saviesa, el paisatge i la tradició amb un nou esperit emprenedor que tènia en el punt de mira la recuperació de la qualitat i el prestigi com a premissa màxima.

La rehabilitació de la vinya es fa a poc a poc amb la certesa que ha d’arrelar-se en la memòria del terrer. En una curiosa barreja que associa l’evolució d’una cultura tradicional amb els vestigis agraris del passat i una naturalesa exuberant, amb una replantació respectuosa i eficient, amb un encant a protegir.

Concurs “Millor Sommelier de Catalunya 2019”.

By | Esdeveniments

El Fòrum Gastronòmic de Barcelona acollirà el concurs “Millor Sommelier de Catalunya 2019”.

El certamen tindrà lloc el dilluns 18 de novembre.

El concurs coincidirà un any més amb la celebració de la Nit dels Sommeliers que també organitza l’Associació Catalana de Sommeliers (ACS) per reconéixer la tasca dels professionals, dels cellers i de les iniciatives pioneres en el món del vi

Els/les participants s’enfrontaran a una jornada intensa d’exàmens que començarà les 10.00 h del matí del dilluns 18 de novembre, amb una prova escrita. A les 11.45 h, hi haurà les proves de decantació i tast de vi.

Un comité tècnic seleccionarà els/les 3 millors concursants de les proves del matí i passaran a la final que se celebrarà a la tarda.

A les 16.00 h s’iniciaran les proves amb un test ràpid d’imatges, el tast de dos vins, la identificació de tres productes, la detecció d’errors d’una carta de vins, la presa de comanda i la decantació final, donat per finalitzat el concurs a les 19.00 h.

El jurat professional que els avaluarà està format per sommeliers reconeguts professionalment per la seva trajectòria i experiència dins del sector.

Més detalls sobre el concurs, normativa, proves i jurat.  AQUÍ 

Fitxa d’inscripció:  AQUÍ 

Bases del concurs

Més informació a:  Telèfon: 609 38 55 70  Correu electrònic: secretaria@sommeliers.cat

Jornada de l’ACS al Priorat

By | Esdeveniments

Una jornada interessantíssima la que hem viscut al Priorat aquest dilluns en una convocatòria de l’Associació Catalana de Sommeliers.

Al matí, hem pogut conéixer de ben a prop el projecte els ‘Noms de la terra’, que té com a objectiu impulsar una nova catalogació dels seus vins, així com d’un exhaustiu coneixement del territori i dels diversos paratges que el conformen. Una jornada tècnica en la que hi va participar el president de la DOQ Priorat Salustià Àlvarez, així com els tècnics de la citada denominació d’origen que van guiar el tast que es va fer durant la presentació. Els agraïm la col.laboració i les explicacions que van aportar a les inquietuds de la vintena de participants en la trobada.

A la tarda, l’activitat ha continuat amb un extraordinari tast que ha acollit el restaurant Celler de L’Àspic (moltes gràcies Toni Bru) de Falset on s’han pogut conéixer diferents anyades de vins del grup Perelada – Vins i Caves , així com vins del celler Casa Gran del Siurana, ubicat a Bellmunt del Priorat. A les fotos podeu veure el nivell del tast. Agraïm també la col·laboració i participació d’Isabel Vázquez del grup Peralada i de l’enòloga Anna Gallissà, de la citada Casa Gran del Siurana. I com no, a Joan Carrion i Carlos Morales pel seu treball en l’organització d’aquesta jornada.

Alella 2019 festival d’estiu

By | Esdeveniments

Alta Alella acull el Festival d’Estiu d’Alella amb activitats familiars, musicals i enogastronòmiques

Presentant el carnet de l’ACS a la taula de benvinguda de l’equip del Festival d’Estiu – Alta Alella entregarà a cada soci      dos tickets de consumició de vi addicionals.

L’ÚLTIM INDI Un univers de música pop amb essències ancestrals: nou projecte d’Eduard Costa, ex-membre del grup Els Amics de les Arts

El Celler de les Aus d’Alta Alella convida a descobrir L’ÚLTIM INDI, el nou projecte d’Eduard Costa. Acompanyat a la producció de Caïm Riba, ens presenta un nou univers sonor, barreja de l’essència pop i sons ancestrals que ens transporten com un mantra que tots portem a dins.

Amb la sortida al mercat del seu primer àlbum, L’Últim Indi comença a posar els punts cardinals a la seva ruta. Són 14 cançons que parlen de la vida, la mort, el foc, els senyals de fum, la força, les llavors, la terra i el vent.

Dijous 4 de juliol . Hora: Vi i gastronomia (foodtrucks) a partir de les 20:00h – Concert a les 22:00h . Ubicació: Celler de les Aus (Alta Alella) – Camí baix de Tiana, s/n, 08328 Alella . Preu del concert: 18 euros, primera consumició inclosa (es podran comprar tiquets per les consumicions de vi i tapes de les foodtrucks) . Info: Festival d’Estiu Alella www.festivalalella.cat visita@altaalella.wine +34 628.624.182 .

Compra d’entrades al següent enllaç: https://alella.koobin.com/index.php?action=PU_evento&Ev_id=47

EL CANTALLAIRE Contes cantats i cançons amb Ferran Campabadal (a partir de 4 anys)

El Celler de les Aus d’Alta Alella convida a despertar les inquietuds musicals i creatives de les famílies amb EL CANTALLAIRE: contes cantats i cançons. L’espectacle té una durada d’uns 50 minuts i s’hi expliquen tres contes. Entremig, a mode de transició, s’hi canten les petites històries d’altres cançons. Tot plegat convida els infants a cantar amb l’acompanyament de la mateixa guitarra que haurà servit de banda sonora als contes.

La narració dels contes cantats de Ferran Campabadal permet apropar la rondallística d’una manera molt rica, gaudint de l’estímul que ens proporciona la música. Les melodies no només relaxaran els més petits sinó que també els farà descobrir els contes d’una manera més intensa: captant matisos, emocions i fent volar la imaginació!

Dissabte 6 de juliol . Hora: Espectacle a les 18:00 – Vi i gastronomia (foodtruck) durant i després de l’espectacle . Ubicació: Celler de les Aus (Alta Alella) – Camí baix de Tiana, s/n, 08328 Alella . Preu: 8 euros (a partir de 2 anys) .

Info: Festival d’Estiu Alella www.festivalalella.cat visita@altaalella.wine +34 628.624.182 .

Compra d’entrades al següent enllaç: https://alella.koobin.com/index.php?action=PU_evento&Ev_id=54

La D.O Alella renova el seu compromís amb l’Associació Catalana de Sommeliers

By | Noticies

La D.O. Alella, renova per tres anys més, la seva col·laboraració i  compromís  amb l’Associació Catalana de Sommeliers i els seus socis i sòcies.

Ambdues entitats treballem plegats des de fa molt temps per visibilitzat, els vins, la terra i el paisatge d’aquesta estimada D.O.

Segurament, un dels misteris més atractius dels vins d’Alella és la seva pròpia existència, situada entre el mar i la muntanya, producte d’unes petites vinyes, a voltes amagades de la mirada curiosa dels visitants.

La Denominació d’Origen Alella, segueixen simbolitzant la voluntat de seguir essent un poble mediterrani autèntic i, per tant, viticultor, malgrat la duresa de l’ofici i les incidències sofertes al llarg dels anys, de les quals cal destacar la plaga de la fil·loxera  que en devastà  totalment el conreu a finals del segle XIX.

Qualitat i tradició

La DO Alella és reconeguda per la qualitat dels vins blancs, tant mono varietals com resultants de cupatges. Se’n fan de secs i de blancs, també dolços i generosos. La varietat principal utilitzada per l’elaboració dels vins és la pansa blanca, encara que també és utilitzada de manera molt sovint la garnatxa blanca. També s’hi fan vins rosats aromàtics, amb garnatxa, merlot i pansa rosada i, en menys quantitat, negres afruitats i suaus elaborats majoritàriament amb garnatxa negra i merlot. La superfície de vinyes és de 227ha, hi ha uns 50 viticultors i 9 cellers embotelladors i la producció mitjana anual és d’uns 4.000 hl.

La DO Alella està formada per nou cellers: Alella Vinícola, Alta Alella, Altrabanda – Bouquet d’Alella- Can Roda- Celler de les Aus- Raventós d’Alella- Roura- Serralada de Marina- Quim Batlle.

9ª FESTA DEL VINS CATALANS

By | Sommeliers

 

 

 

 

 

 

 

Benvolguts socis,  des del Petit Celler ens fan arribar aquesta informació:

Ja tenim aquí la 9a Edició de la Festa dels Vins Catalans.

Com cada any ens acompanyen més de 30 elaboradors dels millors cellers de Catalunya:

Els estimats Pla de Bages, els “petits” d’Alella, els “grans” Priorats, els “tocats” de l’Empordà, i totes les zones productores de Catalunya. Com en l’anterior edició, també es podran degustar magnífiques tapes elaborades pels millors restaurants del Bages, preparades i servides al moment per ells mateixos.

L’escenari de la Festa serà la Plaça Major de Manresa, el dissabte 18 de maig de 18:00h a 23:00h.

L’entrada tindrà un cost de 15,00€, (10,00€ anticipada fins al 17 de maig ) que les podreu adquirir a través de la nostra web o directament a la botiga de Manresa, al Passeig Pere III, 18).

El preu inclou 3 consumicions de vi i 3 degustacions de tapes VIP.

Volem oferir-vos un veritable Festival Gastronòmic que no us podeu perdre!

I com sempre, podreu fer les vostres compres de vi i cava amb descomptes de fins al 50%.

Us hi esperem!

L’enòleg Vicenç Ferré, nou president de la D.O.Tarragona

By | Sommeliers

L’enòleg Vicenç Ferré, nou president de la DO Tarragona liderant una llista renovada i de consens substitueix Josep Lluís Grogués que ha ocupat el càrrec els dotze darrers anys

L’enòleg Vicenç Ferré ha estat designat aquest dilluns pel ple del Consell Regulador de la DO Tarragona, que s’ha celebrat a Valls, com a nou president de la DO Tarragona en substitució de Josep Lluís Grogués, que ha estat el president durant els 12 darrers anys. Ferré lidera una junta renovada avalada pel ple de consell, que també ha renovat part dels seus integrants, i que ha estat qui l’ha escollit per unanimitat.

Vicenç Ferré, de 35 anys i natural de Cabra del Camp, és tècnic superior en enologia i viticultura amb experiència a laboratori, vinyes, producció, comerç i màrqueting. Màster MBA en direcció i administració d’empreses a la URV de Tarragona, és copropietari i  fundador del Celler Mas Vicenç situat a Cabra del Camp, un celler familiar que en els darrers anys ha fet una aposta decidida per l’enoturisme. Abans d’incorporar-se al celler familiar, Vicenç Ferré havia treballat en diverses empreses del sector a França i a Catalunya.

Després de la seva proclamació com a substitut de Grogues,  Ferré s’ha mostrat molt satisfet per poder liderar un equip al capdavant de la DO Tarragona. Ferré ha deixat molt clar que la nova junta “està formada per un conjunt de persones que volem treballar en equip d’una forma dinàmica i activa, per tal d’iniciar una nova etapa amb un grup de viticultors i elaboradors apassionats de la seva feina i il·lusionats pels nous reptes que tenim al davant amb l’objectiu de “situar la DO Tarragona al lloc que es mereix”.

Des d’un primer moment s’han posat mans a l’obra amb la creació de diferents comissions que seran liderades per un membre de la junta i es treballarà per crear un pla estratègic per definir el treball que s’ha de fer.

Els vocals del consell
Vicenç Ferré ha estat escollit pels nous vocals del ple del Consell Regulador de la DO Tarragona que està integrat per:

Vocal 1: Joan Carles Armeijach.
Vocal 2: Josep Lluís Grogués Mañé.
Vocal 3: Eduard Sanromà Calaf.
Vocal 4: Francesc Boronat Sans
Vocal 5: Juan Saperas Freixas.
Vocal 6 Unió Fruits.
Vocal 7: Estol Verd.
Vocal 8: Vinícola de Nulles.
Vocal 9: Mas del Botó.
Vocal 10: Mas Vicenç.

Valls, 14 de maig de 2019

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies